tisdag 2 juni 2009

espresso-ägg



till helgen kom den efterlängtade Gourmet i brevlådan. Med innehåll tack och lov oberört av kris och "austerity chic" kåseras på ämnet konservativ frukost i lyxhotel runt om i världen. De tipsar om Meridien i Bangkok där kocken gjort ett litet avsteg från det i övrigt konservativa och faktiskt hottat upp frukostägget: i espressomaskinen. Nix, de kör det inte genom kaffet, men suffléas i mjölkskummaren. Så självklart! ropar Gourmet, men det gäller att komma på det. 

I min version blev det tryffelolja for the Bangkok lyx-feeling (medan lilla A målade om köket med hallon och bananmix). Var det värt det? Jag säger bara: prova själv!!! 

Ingredienser: ägg, salt, smör, tryffelolja. 

Smöra ordentligt en kopp, häll i ägg och salt, blanda runt. Frotha! droppa på tryffelolja. Sawatdee khap!

3 kommentarer:

  1. Magic! Fast låter lite kletigt...kommenterarna fungerar - och jag har puffat för dig på fb. /Olof

    SvaraRadera
  2. också lätt skeptisk...
    syster A

    SvaraRadera
  3. Alltså som sagt, prova.. :)

    SvaraRadera