fredag 15 maj 2009

Dagenefter-bröd - rågmjölspaketet revisited


Degen efter? Detta bröd är inte nåt vidare på bakdagen, men dagen efter! Gott. Det tar lite tid och passar t.ex. pappalediga med plötsliga stunder av ledig tid under en längre period...







2 dl rågflingor (el havregryn)

½ dl linfrön

1 dl solrosfrön

5+2 dl vatten

1 pkt jäst

1 msk sirap

1,5 tsk salt

2 msk kummin

4 dl vetemjöl

9 dl rågmjöl

2 msk neutral olja


koka en gröt på linfrön, rågflingor och 2 dl vatten. Låt svalna och svälla en timme eller mer.

Lös upp jäst i vatten, blanda i alla ingredienser och gröten. Häng inte upp er på dl mjöl – blanda i till det blir lagom kladdigt och formbart.

Jäs 1,5 h med duk.

Baka ut till kakor/ mindre limpor

jäs ytterligare 30 min

Baka ca 30 min i 200 grader. 

Klart! Nästan, det ska bara stå till sig en dag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar