måndag 11 maj 2009

Skördetid i Årstaskogen III


Jag och lilla A fick besök, och fick då tillfälle att göra av med ännu mer av den vilda naturen. Scones. Receptet nedan funkar bra utan kirskålen faktiskt, men blir snyggare med:

(Grönfläckiga) matscones
4 dl vetemjöl
1/2 dl vetekli
en näve solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 krm socker
1/2 tsk salt
100 g smör i små
1,5 dl gräddfil
2 dl kirskål (jag förvällde jag tror inte man behöver. Om inte, tror jag man ska ta mindre)

förväll ev. kirskålen nån minut, hacka den.
blanda de torra ingredienserna ordentligt
knåda in smör skuren i små bitar
blanda i gräddfilen så det blir geggigt och formbart
blanda i  den hackade kirskålen

grädda 10-15 min i 250 grader
ät med lagrad ost, gruyere t.ex!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar